Spir dine spirer selv

Friske spirer er super nemt selv at dyrke og tilfører din kost proteiner, antioxidanter, kostfibre, vitaminer og mineraler mm. Spirerne indeholder alle de voksne planters gavnlige stoffer, bare i en mere koncentreret form.

 

 

Det er nemt og billigt at komme i gang, og spirerne passer sig selv. Det eneste du skal sørge for er at skylle dem 2 gange om dagen.

 

Man kan vælge at spire sine frø i en glasbeholder med åbent låg (med et klæde over), eller man kan investere i en spirekasse. Der findes flere udvalg i helsekosten eller hos friskespirer.dk. Den på billedet hedder: Bergs Bio Salad.

 

Man kan spire stort set alle frø, korn og bælgfrugter og alle på nær kikærter kan spises rå. De skal først skylles, dernest sættes i blød. Efter iblødlægning, skal frøene igen skylles, og så er de klar til at komme i spirekassen. Her passer de næsten sig selv, de skal bare "vandes"/skylles to gange om dagen.

Gode tips og opskrifter og iblødlægningstider, samt en rigtig god guide til valg af spirekasse finder du her: Friske Spirer

 

Det er et rigtig hyggeligt projekt man sagtens kan inddrage børn i, og de kan endda have sin egen lille spirehave.

 

Gode spirer at starte med kunne være: Mungbønner, Alfalfa, grønne/sorte linser.