Gluten- og mælkefri vafler

Til ca. 6 vafler

 

85 g. blendede mandler + 2 spsk høfrø

25 g. havremel (kan udelades, brug mere mandelmel)

30 g. boghvedemel (eller rismel)

3 æg*

1½ - 2 dl. mandelmælk

½ tsk. vaniljepulver

½ tsk. kanel

½ tsk. kardemomme

1 tsk bagepulver

1 tsk økologisk honning eller ½ moset banan

 

Vaffeljern

Lidt smør eller kokosolie

 

 

Blend mandler og hørfrø og havregryn til mel. Man kan også anvende færdig mandelmel. Pisk ingredienserne sammen, sørg for at der ikke er klumper, konsistensen skal være en tynd dej. Lad hvile i 10 min. Rør blanden igennem og opvarm vaffeljernet. Smør lidt smør eller kokosolie på vaffelpladerne og steg dem til de er gyldne. Tiden afhænger af vaffeljernet, men ca. 2-3 min. ved høj varme.

 

Tilbehør:

Der kan spises frisk frugt, nøddesmør, uopvarmet honning eller hjemmerørt rå marmelade (eller en god færdiglavet marmelade uden tilsat sukker eller sødestoffer). Man kan også lave en vaniljecreme (eller bærcreme) af kokosmælk. Stil dåsen med kokosmælk i køleskabet natten over. Når den åbnes dagen efter, er det nemt at skrabe den tykke kokosfløde ud af dåsen. Rør/pisk den med vaniljepulver og et nip salt, der kan også tilsættes bær.

 

*Mulighed for vegansk variant: For hver æg, kan der istedet tilsættes 3 spsk. aquafaba (vandet fra en dåse kikærter, eller butterbeans) For flere tip til æggeerstatninger i brød og kager kan jeg anbefale denne FB gruppe: Vegan Meringue - Hits and Misses!