Juice

Juice er en nem og hurtig snack eller sundt mellemmåltid, men de kan også bruges som morgenmad, eller en erstatning for et måltid hvis du er på farten. Hvis grøntsagerne (gulerødder, rødbeder, persillerod mm.) er økologiske behøver man ikke at skrælle dem, det er nok at skylle dem. Alle juicerne kan justeres efter smag. Ønskes en sødere juice kommes der lidt ekstra frugt i, ønsker man en syrlig, kommes der ekstra citron/lime i. Det er en fordel hvis man kan arbejde sig hen imod en fordeling af 20% frugt og 80% grøntsager. Opskrifterne er til et meget stort glas eller til 2 alm. glas.

 

Grøn juice

1/3 agurk

Stor håndfuld grønkål (gerne med stængler/uribbet)

En skive ananas ca. 3 cm

½ lime

1 stang bladselleri

 

Skyl bladselleri og agurk og del i mindre stykker. Skær skrællen af ananassen og del skiven i et par stykker. Skyl grønkålen og klem forsigtigt vandet fra. Del limefrugten og skær skrællen af. Juice i din juicer:-)

Rød juice

En skive ananas ca. 3 cm

1 stor rødbede

½ citron

1 stang bladselleri

Ingefær 1-2 cm

 

Skyl rødbeden og bladselleri og del i mindre stykker. Skær skrællen af ananassen og del skiven i et par stykker. Del citronen og skær skrællen af. Skyl ingefæren. Juice i din juicer:-)

Gul juice

3 store gulerødder

1 appelsin

1 persillerod

½ stang bladselleri

½ citron

Et stykke gurkemejerod ( en rod på 2-3 cm)

 

Skyl gulerødder, persillerod, bladselleri og evt. gurkemejerod og skær i mindre stykker. Skær skrællen af appelsinen og del den på midten. Del citronen og skær skrællen af. Juice i din juicer:-)