Ryd op i din kost

Kunne du tænke dig at rydde op i din kost, men du ved ikke rigtig hvor du skal begynde? Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig!

Min tilgang til mad er inspireret af råvarer hvor planter og grøntsager spiller hovedrollen. Man kan så vælge om man vil have sine proteiner fra planter eller dyr. Opskrifterne er fri for gluten, raffineret sukker, de er enten vegetariske eller veganske. Det er mad lavet med kærlighed til råvarerne.

Jeg foretrækker et sæsonbestemt køkken, man kunne fristes til at sige, at det er naturens måde at fortælle os hvor næringen og smagen er aller bedst netop nu. Næringsværdien er højest i det der netop er trukket op af jorden eller plukket fra træet og vi kender det jo alle sammen, friske jordbær smager altså bare bedst om sommeren.

Anvender man årstidens råvarer, gror man heller ikke så nemt fast i de samme 7 retter. Et rigtig godt tip er at finde en lokal økogård og købe mange af dine grøntsager der. På den måde støtter du den lokale gårdproduktion, smager på sæsonens friske råvarer og sparer miljøet for fødevarer der har rejst langt for at nå frem til køledisken.

 

Jeg elsker mad og har besluttet mig for at lade mine smagsløg guide mig rundt i det sunde køkkenunivers, imens jeg lytter til den respons min krop sender tilbage til mig. Prøv fx en 3 ugers madplan uden sukker, kød, komælk eller gluten og hvor hvor grøntsagerne spiller hovedrollen og mærk forskellen på din fordøjelse og dit velbefindende.

 

Så sig goddag til en ny kostverden, der både er en sand nydelse for din krop og dine smagsløg. Kostomlægning betyder ikke at man skal undvære den gode smag, men tilbyde sin krop et sundere alternativ. Det kan støtte din krop i at udføre sine opgaver bedre og samtidigt hjælpe med at rydde op i det den ikke har brug for. En sund og nærende kost er ikke en straf, men en gave til dig selv.

 

Du kan finde inspiration til mad med kærlighed her på siden under "Madopskrifter".