Yoghurt af kokosmælk - sådan

Hvordan laver man syrnet yoghurt af kokosmælk?

 

Man kan lave MK af kokosmælk, købe en youghurt starterkultur i helsekosten eller anvende en god probiotika i kapsel eller probiotika i pulverform. Man kan også bruge et par spiseskeer fra den forrige portion til at starte den næste, dette har jeg dog ikke selv fået afprøvet endnu.

 

Sørg for at vælge en fuldfed økologisk kokosmælk. Jeg har prøvet et par forskellige mærker og Änglamark eller Santa Maria økologisk fungerer udemærket. Har dog planer om at lave min egen kokosmælk og forsøge at lave youghurt af denne.

 

1 dåse kokosmælk

1 probiotisk kapsel (fx symbioflor) pr. dåse kokosmælk => se også mælkekefir - vegansk

En skoldet glasbeholder

 

Kom kokosmælken i glasbeholderen og tøm indholdet af de probiotiske kapsler heri. Rørø rundt og lad stå i min. 24 timer i ovnen, kun med lyset tændt. Når de 24 timer gået kan man dufte eller prøvesmage, den vil nu dufte lettere syrnet og den vil sandsynligvis være skilt, den cremede youghurt øverst og valle nederst. Du kan vælge kun at bruge det øverste som en slags græsk yoghurt eller røre det sammen, så det får en tyndere konsisten. Er den ikke skilt, kan den drænes efterfølgende.

 

Stil yoghurten i køleskab. Når den er afkølet er den klar til at spise som den er, eller du kan prøve at blende med frugt. Har du en tynd udgave af yoghurten kan den sagtens bruges som base til en smoothie eller dressing..